top of page
DSC04620_Fotor_edited.jpg

 

Jouw TEAM optimaal ondersteunen

Van data naar informatie voor het team

Met veel plezier willen wij jou kennis laten maken met onze Andon-console. 

Een co-creatie van Lenny Advies en Appconsultancy.

 

Andon staat voor Teamcommunicatie. Met behulp van onze Andon-console is een productieteam in staat de dagelijkse doelen te halen op het gebied van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kosten.

Het begrip Andon is, als onderdeel van de Jidoka filosofie, 50 jaar geleden overgewaaid vanuit Japan en is geadopteerd binnen de Lean Tools. Het is een hulpmiddel ter ondersteuning van een team om defectvrij en tijdig te produceren.

De werking en het gebruik van de Andon-console is gestoeld op de volgende basisprincipes en uitgangspunten:

Klant centraal

De verantwoordelijk leidinggevende en de organisatie kent de eisen en wensen van de klant en stelt alle noodzakelijke middelen ter beschikking aan het team die nodig zijn om deze doelen zelfstandig te realiseren.

Teamverantwoordelijkheid

Het team is verantwoordelijk om de gestelde doelen op het gebied van Kwaliteit, Leverprestatie en Kosten gedurende de vooraf gestelde periode te realiseren.

Vragen om hulp

De procesverantwoordelijke of teamspreker vraagt, namens het team, om hulp als het gevaar dreigt dat essentiële doelen niet worden gerealiseerd en niet aan de basis klantwensen kan worden voldaan. 

Ondersteuning

De organisatie en of de verantwoordelijk leidinggevende ondersteunt het proces en neemt hulpvragen altijd serieus. 

Continu verbeteren op basis van feiten

Periodiek wordt het team betrokken bij het evalueren van de feiten (logdata) en het ontwerpen en implementeren van eventuele verbeteringen. Dit als onderdeel van het prestatiemanagementbeleid.

Betrouwbare en ervaren ketenpartners

Andonlogo.png
Sicklogo.png
IM0078272.png

Sick Integratieproducten monitoren continu de voortgang van het proces

Integratieproducten van SICK maken de eenvoudige aansluiting en opname in een netwerk (bedraad of optisch) van een groot aantal sensoren op veldniveau en de overdracht van sensorgegevens naar de cloud mogelijk. Daarbij worden de gegevens beschikbaar gesteld, om overkoepelende processen zoals anticiperend onderhoud, track-and-trace of kwaliteitscontrole te bedienen

werma_logo.png
wermafabriek.PNG

Werma signaleert alles

Deze wereldspeler, uit Zuid-West Duitsland, is toonaangevend op technologisch vlak. Van een signaalzuil, zwaailicht en verkeerslicht tot een zoemer, buzzer en hoorn; onze optische, akoestische en explosievrije toestellen waarschuwen en beveiligen mensen en machines over de hele wereld. Lean Management en Industry 4.0 is onze topic. 

smart industry.png

Microsoft Smart industry concept

Microsoft loopt voorop bij het innoveren van Digitale mogelijkheden in de moderne fabriek. De interacties van klanten met producten en merken veranderen snel, waardoor hun perceptie en verwachtingen van bedrijven fundamenteel veranderen. Alomtegenwoordige connectiviteit, dynamische eisen van klanten en vluchtig inkoopgedrag zijn klaar om veranderingen op lange termijn te veroorzaken in de manier waarop producten worden ontworpen en beheerd gedurende hun hele levenscyclus.

Geïnteresseerd in mogelijkheden?

We helpen je graag!

 

bottom of page